Trainingen & Stages

Triathlonstage

Waar kun je jezelf beter voorbereiden voor het triatlonseizoen dan in Embrun? Je traint hier op het zwaarste triatlon parcours van Europa, daarna valt alles mee!

Tijdens de trainingsweek verblijf je met de andere deelnemers op Camping la vieille ferme in Embrun. Vanaf hier ben je op 10 minuten wandelen van het zwembad en het open water. Buiten de camping loop je direct op het loopparcours van de Embrunman . Voor het fietsen is er ruime keuze in prachtige tochten en uitdagende cols in de directe omgeving, waaronder de legendarische Col d'Izoard en het rondje om het grootste stuwmeer van Frankrijk, het Lac de serre Ponçon.

De trainingsweek staat onder leiding van professioneel triatleet en trainer Edo van der Meer i.s.m. campingeigenaar en meervoudig finisher van de Embrunman Bert Mulder en is geschikt voor iedere serieuze triatlon beoefenaar. De doelstelling van ons team en de cursus is om je ontwikkeling als triatleet een boost te geven.

Naast de standaard disciplines zwemmen, fietsen en lopen komen ook energiebevoorrading en mentale weerbaarheid in deze stage ruimschoots aan bod.

Zwemmen

  • Open watertrainingen: richting bepalen, wedstrijdtactiek en aanpassen van je slag aan de drukte om je heen.
  • Zwembad trainingen: techniektraining en individuele videoregistratie en analyse.

Fietsen

  • Fietstechniek voor een triatleet, doseren en krachten verdelen.
  • Het fietsparcours van de Embrunman: 188 km met 3500 hm.

Lopen

  • Looptechniek, efficiënt en energiezuinig lopen.
  • Overgangstrainingen.
  • Het loopparcours van de Embrunman: 42,1 km met 500 hm .

Energiebevoorrading
Wanneer eet je wat, wanneer moet je drinken, wat drink je, hoeveel energie heb je per uur nodig en hoe organiseer je dit allemaal?

Mentale weerbaarheid
Hoe ga je om met een prestatie van 9 tot 14 uur? Kun je dit voorbereiden? Wat doe je als het anders loopt dan je dacht, hoe kun je jezelf motiveren?

Prijs inclusief verblijf op de camping op basis van volpension
Klik hier voor een gedetailleerd weekprogramma van dag tot dag

Inclusief: 6-daagse triathlontraining, 7 nachten verblijf op camping La Vieille Ferme met je eigen kampeeruitrusting, op basis van volpension, exclusief drankjes. Toeslag tenthuur: € 35,00 pp (bij bezetting van 4 personen)/ Toeslag appartementhuur: € 60,00 pp (bij bezetting van min 4/max 6 personen). Exclusief vervoerskosten.