Trainingen & Stages

Coaching & Vitaliteitsweek

Gedurende een week werken we samen om een eerste stap te zetten richting een nieuwe, verfrissende en gezonde leefstijl. Dat doen we door middel van:

Meditatie

Door elke dag 10-15 minuten te mediteren in stilte is het (terug) vinden van je innerlijke rust gegarandeerd. Je wordt je bewuster van je eigen lichaam, je leert je emoties te observeren en te accepteren en het verhoogt je concentratievermogen.

Cognitieve training

Door middel van verschillende gespreksvormen krijg je inzicht in jouw gedachten en overtuigingen (metacognitie): daar waar je gedachten worden gevormd tot woorden, betreed je de (jouw) werkelijkheid. Dit leidt soms tot verrassend nieuwe inzichten, antwoorden en doelstellingen

Sporten

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat als je fysiek fit bent, je efficiënter wordt in andere taken en mentaal weerbaarder. Het leert je bovendien doelen te stellen, je doorzettingsvermogen te toetsen en te trainen, maar ook je grenzen te herkennen. Kortom, een belangrijk element.

Familieopstelling

Een familieopstelling is een inzichtgevende en ervaringsgerichte methodiek die helderheid brengt bij persoonlijke vraagstukken. Deelnemers uit de groep fungeren als representant. De begeleider gaat aan de hand van inzicht en informatie van representanten het systeem stap voor stap herordenen, een nieuwe oplossingsrichting komt in beeld. Werkgerelateerde vragen kunnen in de vorm van een loopbaanopstelling worden aangepakt.

In samenwerking met lifecoach Ilse Mulder-Bakker, communicatietrainer Bert Mulder en familieopsteller Mary van Deurzen

Geschikt voor iedereen die op een crossroad in zijn of haar leven staat of gewoon behoefte heeft aan rust en ruimte in lichaam en geest.

Klik hier voor een gedetailleerd weekprogramma

Theoretische basis

  • Cognitieve training. Gebaseerd op de coach technieken van het 'Metasysteme' 1992 van Alain Cardon te Parijs.
  • Hardlopen. Gebaseerd op de methode 'Running Therapy' 2008 van psychiater Bram Bakker/ en fysiotherapeut Simon van Woerkom, Nederland.
  • Meditatie. Gebaseerd op MBSR 'Mindfulness-Base Stress Reduction van Dr. Jon Kabat-Zinn, Massachusetts US 1979, en de Vipassana meditatie onderwezen door S.N. Goenka/ Sidharta Gotama (Buddha), sinds meer dan 2000 jaar!

Inclusief: 5 daagse vitaliteits trainingen, 6 nachten verblijf in tweepersoonskamer in Villa Les Chemins Croisés, op basis van volpension, drankjes inbegrepen, vrij gebruik van sauna en zwembad. Exclusief vervoerskosten.